1. Koliko često mogu da koristim veštačke suze UNItears?

Naša preporuka je da koristite UNItears veštačke suze po 1 kap u svako oko 2-3 puta dnevno. Ali ako smatrate da ovo nije dovoljno, možete naneti 1-2 kapi svakog sata.

2. Koliko dugo mogu da koristim veštačke suze UNItears nakon otvaranja?

UNItears veštačke suze se mogu koristiti do 3 meseca nakon prvog otvaranja. Svaka kutija UNItears -a ima prazan prostor za upisivanje datuma otvaranja, tako da možete bolje pratiti koliko dugo proizvod traje.

3. Da li je UNItears pogodan za lica koja nose kontaktna sočiva?

Da, pošto ne sadrži konzervanse, UNItears je pogodan za upotrebu sa kontaktnim sočivima.

4. Kako da znam da li imam evaporativne suve oči ili insuficijenciju?

Preciznu dijagnostiku može da uradi specijalista oftalmologije koristeći određene testove kao što su: test vremena lomljenja suza (TBUT) ili Širmerov test.
Insuficijenciju češće imaju starije osobe, osobe koje imaju Sjögrenov sindrom i koriste određene sistemske lekove. Mogući simptomi mogu biti: osećaj peska u očima, kao i peckanje i grebanje, a simptomi suvih očiju se obično pojavljuju uveče. Ako imate ove simptome – UNItears vam može pomoći.
Kod evaporativnih suvih očiju simptomi se češće javljaju kod mlađe populacije, posebno kod onih koji provode dosta vremena ispred ekrana, a mogu se pojaviti bilo kada u toku dana. Znaci mogu biti; stalni osećaj nelagodnosti i iritacije, bol u očima nakon gledanja TV-a ili rada na računaru, a ponekad i liptenje suza – što je posledica nedovoljnog lipidnog filma. Ako imate ove simptome, preporučujemo proizvode poput Ocuhyl C ili Sensivit – jer deluju na formiranje lipidnog sloja u suznom filmu.

5. Da li se UNItears može koristiti sa drugim kapima za oči koje koristim?

Da, UNItears se može koristiti sa drugim kapima za oči, može biti dobra dodatna terapija za lečenje glaukoma i može se primeniti i nakon oftalmoloških operacija. Potrebno je samo sačekati najmanje 5 minuta između 2 primene kapi za oči.

6. Da li se UNItears može koristiti kao veštačke suze za pse?

Da, UNItears se mogu koristiti kao veštačke suze za pse i druge kućne ljubimce, jer su kapi za oči bez konzervansa, pa su stoga bezbedne za upotrebu.

7. U menopauzi sam i osećam da su mi oči postale veoma suve. Mogu li koristiti UNItears?

Suve oči u menopauzi ili posle menopauze se javljaju kod više od 7% žena. Žene u menopauzi prolaze kroz mnoge hormonske promene koje takođe mogu uticati na proizvodnju suznog filma i stoga izazvati sindrom suvog oka. UNItears bi mogao biti dobar lek za suve oči, jer aktivni sastojci mogu pomoći tako što vezuju vodu i prave zaštitni film koji sprečava isparavanje suza, a samim tim i osećaj suvih očiju.