1. Milyen gyakran használhatom az UNItears műkönnyet?

Javasoljuk, hogy az UNItears műkönnyet naponta 2-3 alkalommal, szemenként 1-1 cseppet cseppentve alkalmazza. Ha úgy érzi, ez nem elegendő, óránként 1-2 cseppet is cseppenthet.

2. Felbontás után mennyi ideig használhatom az UNItears műkönnyet?

Az UNItears műkönny az első felbontást követő 3 hónapig használható fel. Minden UNItears dobozban van egy üres felület a kinyitás napjának felírásához, így jobban nyomon követheti a termék eltarthatóságát.

3. Alkalmas-e az UNItears kontaktlencsét viselő személyek számára?

Igen, mivel nem tartalmaz tartósítószert, az UNItears kontaktlencsével való használatra alkalmas.

4. Honnan tudhatom, hogy párolgó szemszárazságom vagy vízelégtelenségem van?

A pontos diagnosztikát szemész szakorvos végezheti bizonyos tesztekkel, mint például: könnyezési idő teszt (TBUT) vagy Schirmer teszt.
A vízelégtelenség gyakrabban fordul elő idősebb embereknél, Sjögren-szindrómában szenvedőknél és bizonyos szisztémás gyógyszereket szedőknél. A lehetséges tünetek a következők: homokérzet a szemekben, égő és karcolás érzés, ill. szemszárazság tünetei az esti órákban. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, az UNItears segíthet.
A párolgó szemszárazságnál a tünetek gyakrabban jelentkeznek a fiatalabb lakosság körében, különösen azoknál, akik sok időt töltenek a képernyő előtt. Ezek a  nap folyamán bármikor megjelenhetnek. A jelek lehetnek: állandó diszkomfort érzés és irritáció, szemfájdalom tévézés vagy számítógépezés után, néha könnyezés is – ami az elégtelen mennyiségű lipidréteg következménye. Ha ezeket a tüneteket észleli, olyan termékeket ajánlunk, mint az Ocuhyl C vagy a Sensivit – mivel ezek lipidréteget képeznek a könnyfilmben.

5. Használható az UNItears más szemcseppekkel, amelyeket használok?

Igen, az UNItears más szemcseppekkel együtt is használható, jó kiegészítő terápia lehet pl. a glaukóma elleni kezelés mellett, illetve szemműtétek után is alkalmazható. Legalább 5 percet várni kell két szemcsepp beadása között.

6. Használható-e az UNItears mesterséges könnyként kutyák számára?

Igen, az UNItears használható műkönnyként kutyák és más háziállatok számára. Tartósítószer-mentes szemcsepp, ezért biztonságosan használható.

7. Menopauzában vagyok, és úgy érzem, hogy a szemem nagyon kiszárad. Használhatom az UNItearst?

Szemszárazság menopauza idején vagy menopauza után a nők több mint 7%-ánál fordul elő. A menopauzában lévő nők sok hormonális változáson mennek keresztül, amelyek szintén hatással lehetnek a könnyfilm képződésére, és ezért száraz szem szindrómát okozhatnak. Az UNItears jó gyógyír lehet a száraz szemre, mert a hatóanyagok segíthetnek abban, hogy megkötik a vizet és védőfóliát képeznek, amely megakadályozza a könny párolgását, ezáltal megelőzi a szemszárazság érzését.